dimecres, 16 d'abril de 2014

DEL 18 D'OCTUBRE AL 3 DE NOVEMBRE DE 2013
Es Niu és art, és tradició, és nostre, és per sempre...Es Niu és Palafrugell.


El niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes.

És un plat d’hivern que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques.

La preparació d’aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que neixen l’any 1998, és, d’una banda, fer conèixer el niu als que encara no l’han descobert i, de l’altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

 

Menú:

Bolets de les Gavarres

Es Niu

Postres de recuit

Vi, aigua i cafè

Preu: entre 30€ i 40€

 

RESTAURANTS PARTICIPANTS:
Rest. La Xicra, Rest. Pa i Raïm, Rest. Xadó, Hotel El Far, Hotel Llafranc, Hotel Llevant, Hotel Casamar, Rest. El Balcó de Calella (Hotel Sant Roc) i Hotel Tamariu.

Vine a fer el menú d'ES NIU i emporta't una entrada gratuïta per visitar la Fundació Josep Pla